Палестинската групировка Хамас е отхвърлила предложението на Израел за едноседмично прекратяване на

...
Палестинската групировка Хамас е отхвърлила предложението на Израел за едноседмично прекратяване на
Коментари Харесай

Лидерът на Хамас отхвърли новото примирие с Израел

Палестинската формация Хамас е отхвърлила предлагането на Израел за едноседмично преустановяване на огъня в подмяна на освобождението на заложници.

Това разкри The Wall Street Journal. Водещият настоятелен вестник се базира на египетски източници.

Според изданието водачът на Хамас Исмаил Хания по време на посещаване в Египет и среща с представители на разузнаването " сякаш е декларирал, че е там, за да настоява за цялостно преустановяване на огъня и увеличение на филантропичната помощ " като изискване за започване на каквито и да било договаряния.

Той също по този начин е поискал освобождението на всички палестински пандизчии в подмяна на 100 заложници.

Палестински чиновник съобщи: " Позицията на Хамас остава непроменена: те нямат предпочитание за филантропична пауза, Хамас желае цялостен завършек на израелската война в Газа. "

Ден по-рано вестник " Джерусалем пост ", базирайки се на осведомени източници, писа, че Израел е уведомил Катар, че е подготвен за най-малко едноседмично преустановяване на военните дейности. В подмяна Израел иска освобождението на 40 заложници, които Хамас към момента държи в анклава.

По-рано израелски медии оповестиха, че военният кабинет на Израел разисква нова договорка с Хамас за освобождение на заложниците.

Според " Джерусалем пост " същият въпрос е бил разискван на диалозите в Норвегия между Дейвид Барни, началник на израелската разследваща работа " Мосад ", и министър-председателя на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани.

В същото време Хамас излезе с изказване, в което се споделя, че групировката няма да се съгласи на нова договорка за освобождение на заложниците, " до момента в който експанзията против палестинския народ не бъде прекъсната един път вечно ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР